Mobiele menu

Stichting MOZON en Swalm en Roer onderstrepen belang Risk Factory

16 april 2019

Stichting MOZON, met haar Montessori-onderwijs basisscholen in Venlo, Venray en Weert, en stichting Swalm & Roer, een onderwijsstichting van drieëntwintig scholen in Roermond en Roerdalen, verbinden zich aan Risk Factory Limburg-Noord. Groep 8 leerlingen van deze scholen brengen in 2019 een bezoek aan ons Limburgse belevingscentrum voor gezondheid en veiligheid.

Leren door beleven

De beide schoolbesturen zijn ervan overtuigd dat door het ervaren van verschillende levensechte gezondheids- en veiligheidsscenario’s de leerlingen zich meer bewust worden van het belang van gezondheid en veiligheid en daar ook verantwoordelijkheid in nemen en naar gaan handelen in hun volgende levensfase.

De gezondheids- en veiligheidsthema’s binnen de Risk Factory passen bij het onderwijs van nu en sluiten aan bij praktijkervaringen van de betrokken partners van de Risk Factory.

Aanmeldingen scholen

Een groot aantal scholen van MOZON en Swalm & Roer heeft zich al aangemeld om nog tijdens het huidige schooljaar 2018-2019 een bezoek te brengen aan de Risk Factory. De komende jaren wordt onderzoek gedaan naar het maatschappelijk effect op het gebied van bewustzijn en positieve gedragsbeïnvloeding.

Vrijdag 24 mei opent Risk Factory Limburg-Noord officieel haar deuren.