Mobiele menu

Stagiaire Isa aan het woord

20 juli 2020

Marketing & Communicatie student Isa Simons liep dit jaar haar afstudeerstage bij de Risk Factory Limburg-Noord. Ze onderzocht hoe we leerlingen uit groep 7 en 8 langer aan de Risk Factory kunnen binden ná hun bezoek en hoe we ze al kunnen bereiken vóór hun bezoek. Met als doel deze leerlingen nog meer leren over gezond en veilig leven.

Stagiaire Isa is aan het bellen met een vaste telefoon

Isa over haar stage:
“Met deze onderzoeksvragen was ik super blij! Een passende enquête maken voor groep 7 en 8 leerlingen was erg leuk om te doen. Ook vond ik het erg leerzaam dat leerlingen de enquêtevragen verschillend begrepen en hun bezoek aan de Risk Factory ook anders ervaren hadden. Een leuke conclusie vond ik dat veel leerlingen aangaven dat zij filmpjes over gezondheid en veiligheid wel wilden bekijken en dan vooral via YouTube. Dit past ook bij het concept van de Risk Factory, dat bekend staat om de beleving die de bezoekers krijgen. En via film en geluid kun je dit ook goed naar voren brengen!

Op het begin vond ik de stage heel spannend, want wat is de Risk Factory nou precies? en wat kan ik voor de Risk Factory betekenen? Deze spanning is al snel verdwenen, omdat ik gelijk in een enthousiast team terecht kwam. Er waren genoeg ideeën voor mijn onderzoek. Ook mocht ik meehelpen in de Risk Factory zelf. Hier voelde ik me tussen alle vrijwilligers, leerlingen en senioren helemaal op mijn plek! Helaas kwam daar corona.. Ongeveer de helft van mijn stageperiode heb ik thuis doorgebracht. Dit is niet altijd makkelijk geweest, maar gelukkig is er door iedereen goed contact onderhouden en heb ik mijn stage zonder vertraging kunnen afronden.

Door de coronacrisis en het thuiswerken is het niet gelukt om mijn advies en ideeën precies uit te werken en ook uit te proberen. Hopelijk kan hier een volgende stagiair(e) mee aan de slag! Dit zou heel waardevol zijn, omdat ik denk dat er zeker nog wel winst te behalen is op het gebied van social media en het bereiken en blijven boeien van leerlingen.”

We willen Isa ontzettend bedanken voor haar enthousiasme & inzet en haar veel succes wensen voor in de toekomst!