Mobiele menu

Hackshield-huldiging in Risk Factory Limburg-Noord

14 maart 2024

Vandaag hebben Politie Eenheid Limburg, het RIEC Limburg en onze Risk Factory Limburg-Noord de handen in elkaar geslagen voor de HackShield-huldiging. Het evenement, gehouden in onze Risk Factory, draaide om de Limburgse HackShield campagne: een cyber bewustwordingsgame die speciaal is ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar om kennis te maken met online veiligheid.

Kind met VR-bril op

De allerbeste HackShield Cyber agenten van basisscholen De Zjwiek (Roggel), De Kemp (Eghel) en De Verrekijker (Amstenrade) zijn in het zonnetje gezet voor hun fenomenale prestaties in de HackShield Game. Ook kregen de leerlingen de mogelijkheid om via een virtual reality-game te ervaren welke gevaren er nog meer zijn. Ten slotte ging de politie met de Junior Cyber Agents in gesprek over de gevaren die je online kunt tegenkomen.

"Het is inspirerend om te zien hoe toegewijd deze jonge Cyber Agents zijn in het beschermen van zichzelf en anderen tegen online bedreigingen," merkte cyberburgemeester Roel Wever op. "Dit evenement onderstreept niet alleen hun prestaties, maar benadrukt ook het belang van educatie en bewustwording in de strijd tegen online criminaliteit."

De HackShield-huldiging bood niet alleen een geweldige kans voor deelnemers om meer te leren over veiligheid, maar ook om kennis te maken met lokale autoriteiten. Met het organiseren van dit type evenement hopen we de online veiligheid te bevorderen en daarmee kinderen beter voor te bereiden op de uitdagingen die zij kunnen tegenkomen in de digitale wereld. 

kinderen juichend op de foto in de Risk Factory